Marknadsför med reklamprodukter på affärsresan

Är det dags för affärsresa igen? Då är det dags att försöka sig på effektiv marknadsföring under resans gång. Det går nämligen att marknadsföra sitt företag på ett smidigt sätt under resans gång, speciellt om man reser i landet som företaget verkar i. 

Marknadsföring förknippas oftast med digitala media eller print, vilket faktiskt är några av de mest säkra kanalerna för att nå sin målgrupp. Men det många glömmer på vägen, är att reklamprodukter och så kallad produktmedia kan vara lika effektiv. En ny rapport visar nämligen att produktmedia är något som många tackar ja till, och faktiskt skulle vilja ha mer av. Samtidigt har omsättningen för branschen ökat jämfört med året innan vilket visar på att det är perfekt att använda denna marknadsföringsmetod för företag. Läs mer om profilprodukter här: https://www.tuppreklam.se/reklamprodukter/

Mer om denna rapport kan du läsa om på Dagens Handel.

Så vad passar inte bättre än att ta med sig ett gäng profilprodukter under affärsresan och dela ut gåvor till både nya och gamla kunder. Ta med produkterna under möten, dela ut på mässor och använd profilprodukterna tillsammans med ditt visitkort. Markandsföringsformen kommer göra succé.

Effektiv affärsresa

Men förutom att tänka på att marknadsföra företaget under affärsresan kan du förena nytta med nöje. Det går att vara effektiv under arbetstid samtidigt som kan leka turist när arbetsdagen är över.

  • Eftersom det nu även är billigare att använda sig av Internet under tiden man reser i Europa öppnas dörrar för en mer effektiv affärsresa. Roamingavgifterna i EU sänktes tidigare i år då en ny lag infördes, skriver Breakit. Det är nu möjligt att fokusera på sitt jobb på ett enkelt och smidigt sätt genom att koppla upp sig på precis samma sätt som man gör på hemorten.

 

  • Sedan när arbetsdagen är över kan du ta dig ut på gatorna för att upptäcka staden som du för tillfället besöker. Ät något gott, besök turistattraktioner om tid finns och se till att njuta av att få sova på hotell.

 

  • Under tiden du är på resande fot kan du även dra nytta av all tid som går åt till att vänta. Det är många timmar som går åt till att vänta på flygplatsen, i taxin och på vägen till och från möten. Istället för att bara vänta ut tiden kan du reflektera över dina mål med din verksamhet, precis som Sami Sulieman, vilken företagande.se har skrivit en artikel Han använder all väntetid på affärsresan till att planera hur han ska komma nära sitt mål.

Trevlig resa!